in

ПРЕС-РЕЛІЗ науково-практичної конференції

ПРЕС-РЕЛІЗ науково-практичної конференції

ПРЕС-РЕЛІЗ науково-практичної конференції

з міжнародною участю «Актуальні питання медичної реабілітації та

рефлексотерапії у взаємодії лікарів первинної та вторинної ланок

 медичної допомоги»  29-30 вересня 2016 року, м. Київ

29-30 вересня 2016р  в м. Києві  відбулася Науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання медичної реабілітації та рефлексотерапії у взаємодії лікарів первинної та вторинної ланок медичної допомоги», яка включена до інформаційного довідника МОЗ України «Реєстр з’їздів, конгресів, симпозіумів, науково-практичних конференцій, наукових семінарів і пленумів, які проводитимуться у 2016 році» додатково.

Організаторами конференції були Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, Всеукраїнська громадська організація «Українська асоціація рефлексотерапії та медичної акупунктури» (ВГО «УАРМА»), Державна наукова установа «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами, Всеукраїнська громадська організація «Українська асоціація сімейних лікарів».

Роботу конференції відкрили - проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи НМАПО імені П.Л.Шупика, д.м.н., професор Моісеєнко Р.О., президентВГО«Українськаасоціаціярефлексотерапії та медичноїакупунктури»,професор кафедрисімейноїмедицинитаамбулаторно-поліклінічноїдопомогиНМАПОіменіП.Л.Шупика, головний науковий співробітник наукового відділу внутрішньої медицини ДНУ «НПЦ  ПКМ» ДУС, д.м.н.,професор Коваленко О.Є. , президент ВГО «Українська Асоціація сімейної медицини» завідуючакафедрисімейноїмедицинитаамбулаторно-поліклінічноїдопомогиНМАПОіменіП.Л.Шупика професор Матюха Л.Ф.

           Провідною думкою, яка була присутня на конференції, було – удосконалення й розширення меж застосування різних напрямків медичної реабілітації, яка включала не тільки відомі загальноприйняті засоби та методи, але й здобутки східної медицини, що полягали в основі різних напрямків  рефлексотерапії та були широко представлені в доповідях провідних фахівців з різних медичних закладів України - НМАПО імені П.Л.Шупика, Львівського НМУ імені Д.Галицького, Тернопільського НМУ імені Георгієвського, НМУ імені О.Богомольця, ДНУ «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» ДУС, ПВНЗ «Київський медичний університет УАНМ», Дніпропетровський медичний університет, ДУ «Інститут ортопедії і травматології АМН України», ДУ «Інститут геронтології імені Д.Ф.Чеботарьова НАМН України» .

                Свої думки стосовно тематики конференції озвучували лікарі різних спеціальностей – сімейні лікарі, рефлексотерапевти, неврологи, педіатри, реабілітологи, травматологи та ін. з різних регіонів України – Києва, Львова, Маріуполя, Рівного, Тернополя, Бердянська, Рубіжного Луганської області, Луцька, Житомира, Київської, Донецької, Запорзької, Чернігівської, Рівненської областей та ін.

Другий день конференції був присячений 5-ти майстер-класам, де  лікарі опановували практичне застосування теоретичної інформації, представленої кращими фахівціями, з можливістю подальшого впровадження в профілактику та медичну реабілітацію в різних регіонах України.

         Майстер-класи проводили професор Коваленко О.Є (НМАПО імені П.Л.Шупика), де тематика стосувалась питанням нетрадиційної діагностики (мікроакупунктурні системи) та комплексного лікування (з використанням РТ та фармакопунктури) хронічних порушень мозкового кровообігу, професор Губенко В.П. (НМАПО імені П.Л.Шупика) та доцент Гарник К.В. (ПВНЗ «КМУ НІНМ») свою тематику присвятили вертеброгенним ускладненням нервової системи, де в основі лікування полягали різні прийоми мануальної терапії.  Практичну частину другого дня конференції завершив флеш-моб у вигляді одночасного виконання учасниками конференції точкового та зонального самомасажу і постізометричної  релаксації для позбавлення головних болей, профілактики й лікування хронічної цереброваскулярної недостатності, наслідків ЧМТ під модерацією професора Коваленко О.Є. та магістра медицини Совгири С.С. (Монастирищінська АПМСД).

 Велике значення приділялось допомозі людям, постраждалим від бойових дій – воїнам АТО, переселенцям, інвалідам, чому був присвячений майстер-клас від Волонтерського центра з Дніпропетровська, який проводила лікар-невролог, реабілітолог Старюк Дана Олександрівна. Демонстрація сеансу краніосакральної терапії (один з методів, які використовують волонтери) та обміном досвідомвикликалажваве обговорення проблеми. Учасники конференції, зокрема члени ВГО «УАРМА», висловили одностайну думку щодо благодійної допомоги від асоціації (ВГО «УАРМА») Волонтерському центру  у вигляді перерахування коштів і передачі  засобів для реабілітації.

За матеріалами конференції видано збірку робіт, де, окрім фахівців з України, своїм досвідом поділилися спеціалісти з Федеративної Республіки Німеччини, Нової Зеландії, Сполучених Штатів Америки, Литви.

           Знаковою подією, яка відповідає прогресивним світовим тенденціям,  була участь у роботі конференції представників (керівників) громадських організацій – ВГО «Українська асоціація сімейної медицини» - професора Матюхи Л.Ф., ВГО «Асоціація фахівців з народної та нетрадиційної медицини України» професора Гарник Т.П.; заступника голови правління ВГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної  допомоги», професора Моісеєнко Р.О., та, одного з головних організаторів конференції – ВГО «УАРМА», професора Коваленко О.Є.

За результатами роботи конференції було прийнято резолюцію.

         Висловлюємо подяку за благодійну допомогу для ВГО «УАРМА» на організацію конференції від ФП «Хомвіора в Україні», «Дарниця», ООО «Ляпко», ПАТ «Яготинський маслозавод».

 

Президент Всеукраїнської громадської організації

«Українська  асоціація рефлексотерапії та медичної акупунктури»

професор Коваленко О.Є.

Еще новости