in

РЕЗОЛЮЦІЯ Ювілейної науково-практичної конференції з міжнародною участю «Рефлексотерапія в Україні: досвід та перспективи», 2012

РЕЗОЛЮЦІЯ  Ювілейної науково-практичної конференції  з міжнародною участю «Рефлексотерапія в Україні: досвід та перспективи», 2012

 

                                                                                                       

                                                                                                РЕЗОЛЮЦІЯ

Ювілейної науково-практичної конференції  з міжнародною участю «Рефлексотерапія в Україні: досвід та перспективи», присвяченої пам‘яті професора Є. Л. Мачерет та 35-річчю від заснування рефлексотерапії в Україні.  м. Київ, 4-5 жовтня  2012 р.

 

      4-5 жовтня  2012 р. в м. Києві під егідою Міністерства Охорони Здоров‘я України  відбулася  Ювілейна науково-практична конференція  з міжнародною участю «Рефлексотерапія в Україні: досвід та перспективи», присвячена пам‘яті професора Є. Л. Мачерет та 35-річчю від заснування рефлексотерапії в Україні, яка за №117 включена до Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій МОЗ та НАМН України у 2012р. Організатори - Українська Асоціація рефлексотерапії та медичної акупунктури (УАРМА) спільно з Національною медичною академією післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, Державною науковою установою «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами, Київським медичним університетом УАНМ, Асоціацією фахівців з народної та нетрадиційної медицини, Медичним центром ім. професора Мачерет Є.Л. «МСМ» 

 Захід є Ювілейним, він присвячений 35-річчю від заснування рефлексотерапії в Україні і пам‘яті її засновниці - професору Мачерет Євгенії Леонідівни. 

Мачерет Євгенія Леонідівна (04.06.1229-08.09.11) — член-кореспондент Національної Академії Медичних Наук України, доктор медичних наук, професор,заслужений діяч науки і техніки УРСР, лауреат Державної премії України, кавалер Ордена княгині Ольги ІІІ ступеня,Почесний винахідник СРСР, лауреат республіканської премії ім. В.К.Семінського,президент Европейської асоціації з лазеротерапії, віце-президент Всесвітньої асоціації з акупунктури,  видатний вчений-невролог, яка збагатила державну медицину та охорону здоров'я працями першорозрядного значення і підготувала велику плеяду висо­кокваліфікованих фахівців. Весь життєвий шлях Є.Л. Мачерет була прикладом самовідданого служіння науці, якій вона присвятила майже 60 років свого яскравого життя.

В 1992 році під керівництвом Мачерет Є.Л. було створено Українську асоціацію акупунктури і лазеротерапії, президентом якої вона була. Нині ця Асоціація має назву Українська Асоціація рефлексотерапії та медичної акупунктури (УАРМА), яка ініціювала цю науково-практичну конференцію, що проводиться сумісно з високоповажними медичними закладами України під егідою МОЗ України.

Отже, конференція також присвячена лікувально-профілактичним, реабілітаційним та оздоровчим технологіям, методам і засобам, в першу чергу, в рефлексотерапії, а також в східній, народній і нетрадиційній та сучасній медицині.

Тематика  конференції:

1.     Професор Є.Л.Мачерет: сторінки великого шляху - світлої пам‘яті Вчителя.

2.     35-річний шлях рефлексотерапії в Україні: здобутки та перспективи.

3.      Рефлексотерапія та традиційна східна медицина: теоретичні та практичні аспекти.

4.     Правові питання рефлексотерапії та традиційної східної медицини в Україні.

5.Світовий досвід застосування методів ТСМ в клінічній практиці.

6.Актуальні питання доказовості в застосуванні РТ та ТСМ.

7.Лікувально-реабілітаційні та профілактичні можливості рефлексотерапії та ТСМ: РТ в неврології, сімейній медицині, при захворюваннях внутрішніх органів, ЛОР-патології, в ортопедії-травматології, педіатрії, в урології та гінекології та ін.

8. РТ та ТСМ у лікуванні судинно-мозкових захворювань та їх ускладнень; 9.Сучасні підходи до діагностики та диференційованого лікування больового синдрому методами РТ та ТСМ.

10. Апаратні методи РТ (застосування когерентного випромювання в РТ, електропунктура та ін).

      11. Багатогольчасті різнометалеві аплікатори Ляпко в практиці РТ.

      12.Організаційно-технологічні та методичні аспекти роботи кабінету РТ в

           державних та приватних медичних закладах.

13. Народна та нетрадиційна медицина в Україні

14. Актуальні питання та перспективи УАРМА.

15. Відзначення ветеранів та активістів становлення служби РТ в Україні

16. Майстер–класи (за заявленням).

               Під час конференції відбулися НАРАДи  Головних обласних спеціалістів з рефлексотерапії (проводила головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «рефлексотерапія», д.м.н., професор Коваленко О.Є.) та з народної і нетрадиційної медицини (проводила директор ДП «Комітет з питань народної та нетрадиційної медицини», д.м.н., професор Гарник Т.П.).

Конференція розрахована на фахівців, що мають базову медичну підготовку за напрямком «лікувальна справа», зокрема лікарів зі спеціальностей: рефлексотерапія, загальна практика – сімейна медицина, неврологія, педіатрія, народна і нетрадиційна медицина, ортопедо-травматологія, гастроентерологія, дієтологія, спортивна медицина, а також пересічних громадян, для яких небайдуже питання щодо здоров’я та здорового способу життя.

    На конференції представлені доповіді та майстер-класи за темами конференції, обладнання та засоби для реабілітації, оздоровлення і профілактики. За матеріалами конференції видано посібник – збірник праць учасників конференції.

          В роботі конференції взяли участь провідні вчені та фахівці за напрямками тематики конференції з регіонів України, близького та далекого зарубіжжя (Росія, Китайська народна республіка, Казахстан, Греція, Німеччина), серед них – учні професора Мачерет Є.Л., головні позаштатні спеціалісти з рефлексотерапії, народної і нетрадиційної медицини, практикуючі лікарі та організації, сфера діяльності яких відповідає тематиці заходу, а також особи, які небайдужі до проблем профілактики та реабілітації в медицині.

               В межах конференції був проведений «Круглий стіл», де були обговорені попередні напрямки співдружної діяльності з провідними фахівціями з рефлексотерапії з Російської Федерації, відзначена діяльність кращих фахівців з РТ в Україні.                                                                                              

 

           Обговоривши науково-практичні проблеми розвитку рефлексотерапії в Україні, учасники Ювілейної науково-практичної конференції  з міжнародною участю «Рефлексотерапія в Україні: досвід та перспективи», присвяченої пам‘яті професора Є. Л. Мачерет та 35-річчю від заснування рефлексотерапії в Україні, запропонували:

1.     Удосконалювати законодавчу базу з урегулювання питань рефлексотерапії, доопрацювати та подати до затвердження новий Наказ по службі РТ.

2.     Проводити подальші заходи щодо наукової доказовості РТ та ТСМ у профілактиці, лікуванні та реабілітації хворих при різних захворюваннях.

3.     Впроваджувати методи РТ та ТСМ в медичну практику, зокрема, в сімейну медицину.

4.     Популяризувати через засоби масової інформації рефлексотерапії та ТСМ, проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо використання цих методів з метою збереження та зміцнення здоров’я.

5.     Розширювати міжнародне співробітництво та партнерство у галузі рефлексотерапії та ТСМ.

 

          Прийнято на заключному пленарному засіданні Ювілейної науково-практичної конференції  з міжнародною участю «Рефлексотерапія в Україні: досвід та перспективи», присвяченої пам‘яті професора Є. Л. Мачерет та 35-річчю від заснування рефлексотерапії в Україні.  м. Київ, 4-5 жовтня  2012 р.

за підтримкою МОЗ України, Української Асоціації рефлексотерапії та медичної акупунктури (УАРМА), Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, Державної наукової установи «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами, Київського медичного університету Української асоціації народної медицини (м. Київ), Всеукраїнської громадської організаціії «Асоціація фахівців з народної і нетрадиційної медицини» 3-4 жовтня 2013 р., м. Київ, відкритим голосуванням одноголосно.

 

 

Голова  Оргкомітету конференціїКоваленкоО.Є. – головний позаштатний                                                              спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «рефлексотерапія»,

В.о. президента Української асоціації рефлексотерапії та медичної акупунктури, д.м.н., професор

 

 

 

 

 

 

 

_________________________

ГарникТ.П. - диретор ДП «Комітет з питань народної та нетрадиційної медиини» МОЗ України, д.м.н., професор

 

 

 

_________________________

 

Коркушко О.О. -

віце-президент Української асоціації рефлексотерапії та медичної акупунктури, к.б.н., доцент

 

 

_________________________

 

Еще новости